• امروز شنبه 1 ارديبهشت 1403
  •  
     

    شرکت شمسا

    مشكلات ناشی از ناامنی و نبود اماكن اقامتی و حمل‌ونقل، تغذیه‌ نامناسب و قیمت‌های كنترل‌نشده، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت...
    ادامه...

     
     
     
     

     


     
     
    زیارت پرسش و پاسخ تعداد كساني كه با امام حسين عليه السلام تا كربلا آمدند چند تا بودند و بعد چند نفر جدا شدند از سپاه حضرت؟
     
     
     
     

    تعداد كساني كه با امام حسين عليه السلام تا كربلا آمدند چند تا بودند و بعد چند نفر جدا شدند از سپاه حضرت؟

    نامه الکترونیک چاپ

    كتابی است به نام «تاريخ امام حسين(ع)» تهیه شده توسط آموزش و پرورش که در اين كتاب عبارات كتب عاشورانگارى از آغاز تا دوره معاصررا درباره وقايع مختلف مربوط به امام(ع) آورده است. در این کتاب در ج 3 چنین آمده است:
    برخى مانند طبرى تعداد یاران امام را نزديك به یکصد نفر دانسته ‏اند كه در ميان آنها پنج نفر از فرزندان امام على(ع)، شانزده نفر از بنى‏هاشم و تعدادى ديگر از قبايل مختلف ديده مى‏شود. تاريخ طبرى، ج 5، ص 393.
    برخى مانند ابن شهر آشوب اين تعداد را 82 نفر ذكر كرده ‏اند. المناقب، ج 4، ص 98.
    ابن نما از بزرگان شيعه در قرن ششم و هفتم، اصحاب امام(ع) را صد پياده و 45 سواره مى ‏داند. مثيرالاحزان، ص 27 و 28.
    همين تعداد از سوى سبط ابن‏جوزى نيز مورد تأييد قرار گرفته است. تذكرة الخواص، ص 143.
    روايتى از امام باقر(ع) نيز - كه در جوامع روايى شيعه نقل شده - اين قول را تأييد مي ‏كند. بحارالانوار، ج 45، ص 4.
    عجيب‏تر از همه قول مسعودى است كه تا هنگام نزول امام(ع) در كربلا، تعداد ياران آن حضرت(ع) را پانصد سواره و صد پياده ذكر مى كند. مروج الذهب، ج 3، ص 70.
    اما قول مشهور - كه هم اكنون نيز داراى شهرت است - آن است كه تعداد ياران امام(ع) در كربلا 72 نفر بودند كه به 32 سواره و چهل پياده تقسيم مي شدند انساب الاشراف، ج 3، ص 187؛ دينورى، الاخبار الطوال، ص 254؛ ابن اعثم، الفتوح، ج 5، ص 183؛ بحارالانوار، ج 45، ص 4؛ فتّال نيشابورى، روضة الواعظين، ص 158 و ... .
    براى آگاهى از نام‏هاى شهدا ر.ك:
    1. بحارالانوار، ج 101، ص 269-274 زيارت ناحيه مقدسه كه در آن اسامى تك تك شهدا آمده و بر آنها درود فرستاده شده است.
    2. سماوى، شيخ محمد، ابصارالحسين فى انصار الحسين(ع)، كه در آن نام 113 تن از ياران امام حسين(ع) و شرح حال آنها ذكر شده است.
    3. فضيل بن زبير، و تسمية من قتل مع الحسين عليه السلام من اهله و اولاده و شيعته، كه در مجلّه «تراثنا» شماره 2، سال 1406 ق چاپ شده است.
    درباره جدا شدن از سپاه امام به این مطلب توجه کنید که روز عاشورا یک نفر به نام مرقع بن ثمامه از سپاه امام جدا شد و به سپاه دشمن پیوست (طبری ج 4 ص 347 چاپ قاهره سال 1358). از این بیشتر ندیده ایم.

    منبع: پرسمان دانشجويي

    .