• امروز جمعه 31 فروردين 1403
  •  
     

    شرکت شمسا

    مشكلات ناشی از ناامنی و نبود اماكن اقامتی و حمل‌ونقل، تغذیه‌ نامناسب و قیمت‌های كنترل‌نشده، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت...
    ادامه...

     
     
     
     

     


     
     
    اخبار ویژه ضرورت حفظ تشكل حج و زيارت در حوزه سفرهاي ديني
     
     
     
     

    ضرورت حفظ تشكل حج و زيارت در حوزه سفرهاي ديني

    نامه الکترونیک چاپ

    نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني تاكيد كرد: حوزه حج و زيارت و مسافرت هاي ديني با توجه به تجربه هاي ارزشمند گذشته همچنان بايد تقويت شود.

    حجت الاسلام والمسلمين سيدعلي قاضي عسكردرنشست مجمع عمومي ساليانه شركت شمسا، اهميت مسئله زيارت در اسلام را يادآور شد و با اشاره به نمونه هاي آن در زمان پيامبر اكرم و بعد از آن، بر لزوم فرهنگ سازي در اين حوزه تاكيد كرد.

    نماينده ولي فقيه درامور حج و زيارت با اشاره به اينكه در زمان ائمه اطهار بحث زيارت فردي مانند زيارت جابربن عبدالله انصاري و عطيه در اربعين مطرح بود ، افزود: امروز مسئله زيارت و گردشگري ديني و كلا گردشگري بعنوان يك صنعت بزرگ در دنيا مطرح و مورد توجه است و غفلت از آن ضررهاي هنگفتي را مي تواند به كشوروارد كند.

    وي سفر نه ميليون نفر ازهموطنانمان درسال گذشته به خارج از كشور را با توجه به جمعيت كشور قابل ملاحظه خواند و با اشاره به اينكه اسپانيا درسال گذشته حدود 82 ميليون توريست جذب كرد، اظهار داشت: اين تعداد توريست علاوه برثمرات فراوان اقتصادي درحوزه فرهنگي نيز در هر كشوري بسيار تاثيرگذار و آسيب هايش هم قابل توجه است.

    حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر در ادامه لزوم برنامه ريزي مناسب براي زائران ايراني در حوزه حج ، عمره ، عتبات و سفرهاي زيارتي در داخل كشوربراي پرهيز از آسيب ها را خاطر نشان ساخت و به برخي نابساماني ها درمراسم اربعين چند سال قبل از جمله گرفتار شدن دهها هزار نفر در بين مرزهاي ايران و عراق ، شكسته شدن مرزها و دستگيري شماري از زائران، و همچنين مشكل موادمخدر ، سرقت ، حرمت شكني ها و... درحوزه زيارت اشاره كرد و گفت: درچنين شرايطي نمي توان گفت به تشكيلات نياز نداريم و هركس مي تواند بصورت فردي به زيارت برود، مطلبي كه متاسفانه برخي از آن را بيان مي كنند اما پشتوانه علمي ندارد.

    وي تاكيد كرد: اداره اين جمعيت انبوه زائركه همه ساله به اماكن زيارتي مي روند به تشكيلات نياز دارد و نمي توان آن را با سفربه مشهد مقايسه كرد، در عراق هنوز شرايط مناسب و امكانات لازم وجود ندارد.

    نماينده ولي فقيه افزود: از تشكيلات چه ضرري ديده ايم كه آن را رد مي كنيم. مثلا دراداره عمره و حج كه بعهده حج وزيارت است چه ضررو زياني ديده ايم كه بخواهيم سفرهاي ديگر را به هم بريزيم و مشكل درست كنيم. به هم ريختگي امروز به نفع هيچكس نيست بلكه خطر بزرگي است كه به نوعي جامعه را تهديد مي كند و برخي از آن غافلند.

    وي با ذكر نمونه هايي از مشكلات زائران در مرزها و در داخل عراق پرسيد: چطور مي توان اين همه جمعيت را به عراق فرستاد بدون آن كه نظارتي روي آن صورت گيرد؟ اگر تشكيلاتي وجود نداشته باشد كدام دستگاه مسئول و پاسخگو خواهد بود و از حرمت كشوردفاع خواهد كرد؟ بايد متولي كار در كشور مشخص باشد.

    سرپرست حجاج ايراني به وظايف حوزه گردشگري در كشور اشاره كرد و با اشاره اينكه گردشگري ديني بر عهده سازمان حج و زيارت است ، اظهار داشت: چرا بايد اين امر مهم رها و به آن بي توجهي شود و براي آن برنامه ريزي وجود نداشته باشند؟

    وي با تاكيد براينكه در امر زيارت به نوعي تمام مسئولان كشور وبخشي بطور خاص بايد درگير شوند، راه اندازي ستاد اربعين و حضور اكثر نهادها و ارگانها دراين ستاد را نشان دهنده نگاه ملي به مراسم اربعين دانست و افزود: زيارت هم يك امر ملي است كه بخشي از آن زيارت اربعين است.

    نماينده ولي فقيه همكاري بخش هاي مختلف در حوزه زيارت را ضروري خواند و گفت: همكاري ميان دستگاههاي مختلف و بين دستگاهي بايد به طور جد مورد توجه قرارگيرد وهمه كمك و مشاركت كنند.

    نماينده ولي فقيه همچنين بر لزوم داشتن تخصص ، تجربه و صاحب نظر بودن براي قبول مسئوليت در هر حوزه تاكيد كرد و افزود: اگر شايسته سالاري تحقق پيدا نكند آسيب جدي خواهيم ديد كما اينكه هم اكنون در برخي قسمت ها متاسفانه به تصميم گيري هاي نادرست منجر شده است.

    وي به برخي مشكلات كه در برنامه ريزي هاي حوزه زيارت موثر است از جمله افزايش نرخ ارز اشاره كرد و با بيان برخي كم كاري ها در اين حوزه مانند حل نشدن موضوع لغو رواديد بين دو كشورايران و عراق و اخذ عوارض در فرودگاه نجف از زائران گفت: حل اينگونه مسايل خارج از توان سازمان حج و زيارت و شركت شمسا است و نياز به پشتوانه حكومتي دارد ، حكومت بايد وارد شود و با طرف عراقي صحبت كند كه دو طرف ويزا را بردارند تا هزينه سفر كاهش يابد.


    وي با طرح اين سوال كه مشكل كجاست و چرا همراهي و قدم مثبت برداشته نمي شود؟ به سروصداها درخصوص بيمه زائران اشاره كرد وافزود: براي سفر به كشوري مثل عراق هر زائر كمتر از بيست هزارتومان براي بيمه پرداخت مي كند درحاليكه اگر اتفاقي براي او بيفتد تا دويست ميليون تومان خسارت دريافت مي كند ، آيا اين ايرادي دارد؟

    وي در ادامه هزينه هاي بيمه شخص ثالث در داخل كشور و بيمه شدن گردشگران براي سفر به اروپا را يادآور شد و گفت: چرا روي هزينه كم بيمه زائران عتبات فشار مي آورند، چه كساني اين موارد را سازماندهي مي كنند و جنگ رواني در حوزه زيارت راه مي اندازند و دنبال اين هستند كه اين تشكل را به هم ريزند.

    نماينده ولي فقيه افزود: ميليون ها نفر به خارج از كشور سفرمي كنند و اكثرشان هم مبالغ بالايي بعنوان بيمه پرداخت مي كنند ولي هيچ كس به آنها كار ندارد ولي تا بحث حوزه زيارت مطرح مي شود عده اي صاحب فكر و نظر مي شوند و به اظهار نظر و جوسازي مي پردازند.

    وي برلزوم رعايت حقوق زائر در سفرهاي زيارتي تاكيد و خطاب به حاضران گفت: با توجه به مطالب بيان شده بايد سفرهاي زيارتي دقيقا مديريت و همه براي رعايت حقوق زائر درهمه زمينه ها تلاش كنند.


    وي افزود: بخاطر همين اهميت است كه مسئوليت شوراي عالي حج را قانون بعهده رئيس جمهور محترم گذاشته است.


    وي اضافه كرد: اطلاع رساني و آموزش، بحث هاي تربيتي، هدف گزاري در امر زيارت و هدفمند بودن زيارت بايد جدي گرفته شود چرا كه اين سفر با سفرهاي توريستي تفاوت دارد و كساني كه دنبال شكستن اين تشكل هستند متاسفانه توجه به اين نكات ندارند و فقط نگاه شان مادي است.


    حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكربا بيان اينكه ، جمع قابل توجهي از زائران خوزستاني كه بيمه نداشتند درحادثه تروريستي در عراق به شهادت رسيدند ، اظهار داشت: يك عده را بدون بيمه به عراق فرستادند و بعد گفتند به خيرين مي گوييم افراد آسيب ديده را اداره كنند، آيا اين حرف منطقي است ، آيا بي تدبيري را خيران بايد جبران كنند؟

    وي با تاكيد براينكه وظايف سازمان حج و زيارت و شمسا در حوزه اعزام زائر به عتبات بايد مشخص و تفكيك شود، افزود: شمسا بايد تكليف خود را بداند و بتواند برنامه ريزي كند.

    نماينده ولي فقيه همچنين به فعاليت آزادبرها در حوزه عتبات اشاره كرد و گفت: چطور مي توان امر زيارت را به افرادي داد كه سابقه اين كار را ندارند و فقط دنبال منافع مادي هستند؟

    وي نمونه هايي از نحوه جذب آزادبرها در اعزام زائر به عتبات را ذكر كرد و افزود: تشكيلات حج و زيارت و گردشگري ديني نمي تواند بي سروسامان باشد و اين بي سر و سامان بودن لطمه بزرگي به كشور مي زند.

    وي با بيان اينكه درگذشته درحوزه اعزام زائر به سوريه اعزام متمركز را ازهم پاشيدند و سازمان حج و زيارت را تضعيف كردند، گفت: اكنون در حوزه عتبات نيز اين تجربه درحال تكرار شدن است، اگر سازمان حج و زيارت و شمسا را كنار بگذاريد با توجه به اينكه ميليون ها نفر به عتبات سفر مي كنند چه كسي جوابگوي مشكلات مردم خواهد بود؟

    حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكرتاكيد كرد: بايد با تمام وجود نابساماني ها را رفع كنيد و زمينه را براي جلب بيشتر رضايت مردم فراهم سازيد، حوزه حج و زيارت و مسافرت هاي ديني با توجه به تجربه هاي ارزشمند گذشته همچنان بايد تقويت شود.

    وي لزوم توجه به كاهش هزينه ها و استفاده از راهكارهاي نو در اين حوزه را خاطر نشان ساخت و گفت: اگرنقايص برطرف شود ، با توجه به جايگاه سازمان حج و زيارت در ميان مردم، با ارائه خدمات مناسب به زائر مي توانيم در تقويت اين حوزه موفقتر عمل كنيم.

    وي با اشاره به اينكه عده اي از آزادبرها تحت نام سازمان حج و زيارت و شركت شمسا زائر به عراق اعزام مي كنند در حاليكه هيچ وابستگي به اين تشكيلات ندارند، افزود: اميدواريم با شناسايي و معرفي اين افراد به قوه قضائيه برخورد جدي و قاطع با آنان صورت پذيرد.

    نماينده ولي فقيه خواستار تمركز حاضران بر روي مسايل اصلي و رسيدن به نظر واحد شد وگفت: بايد با همفكري در مواردي كه امكان پذير است از هزينه ها كاست واز نيروهاي كيفي و آموزش ديده در عتبات استفاده كرد.

    وي با تاكيد براينكه براي عبور از وضعيت كنوني ايده نو و شرايط جديد لازم است، تصريح كرد: مجموعه افرادي كه در حوزه حج وزيارت پيشكسوت هستند به خوبي راه حل ها را مي شناسند.

    وي با اشاره به اينكه به پيشنهاد ارائه خدمات توسط دفاتر زيارتي به زائران عراقي متاسفانه توجه لازم نشده است، گفت: چند سال از حضور زائران عراقي در ايران مي گذرد و هنوز در مورد چگونگي مديريت كردن اين عزيزان تصميم گيري نشده است.

    نماينده ولي فقيه افزود: دفاتر خدمات زيارتي اين آمادگي را دارند تا زائران عراقي را در سفر به ايران مديريت كنند و آنها با خاطراتي خوش به كشورشان بازگردند.

    سرپرست حجاج ايراني درعين حال خاطر نشان كرد: در قبال پولي كه به طرف هاي عراقي پرداخت مي شود به زائر بايد خدمات ارائه گردد و كمبودها و نارسايي ها برطرف شود.